Gezonde smoothies

Gezonde smoothie met teunisbloemolie

Smoothies worden gemaakt van vers fruit, groente, gemalen zaden en veel meer.
Je kunt zelf eenvoudige de lekkerste smoothies klaar maken.
Bijvoorbeeld van spinazie, venkel en lijnzaad.

Ook een smoothie met aarbeiden, banaan, appel, zwarte bes of ander zacht fruit is heerlijk. Het toevoegen van de teunisbloemolie zorgt voor de gamma linoleenzuur. Ook wel GLA genoemd. Omega 6 kan met name helpen bij maandelijkse ongemakken bij vrouwen. Lees op deze website waar teunisbloem nog meer goed voor is.

Varianten mogelijk

Je kunt ook een klein beetje teunisbloemolie aan je smoothie toevoegen,.
Voor een extra lekkere smaak en een positieve en evenwichtige hormoonhuishouding.
Met een klein beetje olijfolie, teunisbloemolie en lijnzaadolie wordt je smoothie nog lekkerder en vol omega 3-6-9 vetzuren.

Kant en klare smootie kopen met toegevoegde vitamine.

Je kunt ook kant en klare smoothies kopen. Aan sommige kant en klare smoothies zijn vitamines zoals B12 en D3 toegevoegd.

 

 

Teunisbloemolie, bron van omega 6 vetzuur

Teunisbloemolie bron van omega 6

Omega 6 vetzuren, belangrijk voor je gezondheid.

Teunisbloemolie is rijk aan het onverzadigde omega 6 vetzuur gammalinoleenzuur (GLA).

GLA is een zeer waardevol en onverzadigd omega-6 vetzuur, dat nauwelijks in de voeding voorkomt en in het mensenlijk lichaam wordt gevormd uit (cis)linolzuur. Hoe belangrijk gammalinoleenzuur in de teunisbloemolie is, blijkt uit het volgende.

Gammalinoleenzuur heeft onder andere een ontstekingsremmende en immunomodulerende werking, is belangrijk voor de goede conditie botten en huid, bevordert een regelmatige vrouwelijke cyclus, is goed voor het zenuwweefsel en  bevordert een normale celdeling.

Daarnaast draagt gammalinoleenzuur ook bij aan een gezonde bloeddruk en cholesterolspiegel. Omdat teunisbloemolie dus dit belangrijke onverzadigde omega 6 vetzuur bevat, is het van onschatbare waarde voor ons mensen.  Maar ook dieren kunnen baat hebben bij teunisbloemolie en dit belangrijke GLA.  Lees op deze website ook hoe belangrijk omega 6 verzuren in teunisbloemolie voor vrouwen kunnen zijn.

Het kan de klachten die veel vrouwen bij menstruaties hebben, verlichten.

In veel omega 6 voedingssupplementen zit Teunisbloemolie verwerkt.

Voedingssupplementen en omega 6.

Als je bang bent voor een omega 6 tekort, er zijn ook veel voedingssupplementen waarin teunisbloemolie verwerkt is. In combinatie met lijnzaadolie en olijfolie bijvoorbeeld in omega 3, 6 en 9 vetzuren.  Teunisbloemolie is dus een belangrijke factor in de samenstelling van vetzuur producten die met meervoudig en enkelvoudig onverzadigde vetzuren te maken hebben en die bijdragen aan een betere gezondheid en verlaging van het cholesterolgehalte

Teunisbloemolie kopen?

Voor wie teunisbloemolie of een omega 3, 6 en 9 voedingssupplement met teunisbloemolie wil kopen kan dat online doen via deze website. Je vindt hier verschillende A merken op het gebied van teunisbloemolie. Bekende merken teunisbloemolie zijn onder andere Springfield, Arkocaps en Jacob Hooy.

Ook Lamberts heeft diverse teunisbloemolie formules voor vrouwen.

Maar ook bijvoorbeeld de teunisbloemolie van A Vogel is een bekend merk.

En natuurlijk kun je ook goedkope teunisbloemolie capsules of tabletten bij Etos of het Kruidvat kopen. En het loont wellicht de moeite om bij het assortiment teunisbloemolie producten van Holland and Barret ( voorheen de Tuinen ) te kijken of er daar een interessante aanbieding is. Soms kan je teunisbloemolie producten en ook omega 3, 6, 9 producten bij Holland and Barret kopen waarbij je voor het 2e artikel slechts 1 euro betaalt.

Waar kan je het beste je teunisbloemolie producten kopen?

Wij hebben voor je geselecteerd waar je het beste je teunisbloemolie producten kunt kopen.
Je koopt hier je teunisbloemolie met korting tot 30 %.

Teunisbloemolie en de menstruatie

Teunisbloemolie en de menstratie

Teunisbloemolie heeft positieve invloed op vrouwelijke hormonen en menstruatie.

Teunisbloemolie bevat Gamma-Linoleenzuur ( GLA omega 6 ) en zoals we inmiddels ook uit de praktijk weten helpt dat vrouwen bij de hormoonhuishouding.  Teunisbloemolie  helpt deze hormoonhuishouding beter in balans te houden en heeft een positieve invloed op de menstruatie, de huid en alles rond de maandelijkse cyclus.

Veel vrouwen hebben voor wat betreft hun menstruatie en hormoonhuishouding baat gehad bij het slikken van teunisbloem tabletten of capsules. Teunisbloemolie helpt ook bij PMS, klachen voor de maandelijks menstruatie periode. Vaak wordt er vitamine E toegevoegd aan teunisbloem tabletten of capsules die mede tot doel hebben vrouwen minder problemen te bezorgen tijdens, voor en na de menstruatie.

Ook tijdens de overgang kunnen vrouwen baat hebben bij de inname van teunisbloemolie.

Volgens veel vrouwen die teunisbloemolie in de één of andere vormen geslikt hebben of nog gebruiken draagt teunisbloemolie met gla omega 6 ook bij aan een regelmatige menstruatiecyclus. Lees hieronder over PMS.

Wat is PMS en het verband met teunisbloemolie?

PMS staat voor het premenstrueel syndroom, oftewel fysieke en emotionele problemen en klachten voor de menstruatie.  PMS wordt gezien als één van de meest vervelende vrouwenkwaaltjes. Minstens 1/4 van alle vrouwen heeft last van PMS. Meestal onstaan de PMS klachten na het krijgen van kinderen en verdwijnen ze weer na de overgang.  Fysieke klachten voor de periode van de menstruatie kunnen zijn pijnlijke borsten, slaapproblemen, prikkelbaarheid en gespannenheid. Emotionele klachten die worden toebedeeld aan PMS zijn eetbuien, stemmingswisselingen, emotioneler zijn dan anders, prikkelbaar en soms zelfs agressiviteit. PMS voor de menstruatie kan echt een probleem zijn, ook voor de omgeving. Bij veel vrouwen helpt het gebruik van teunisbloemolie zowel in de periode voor de menstruatie als tijdens deze periode.

Ervaringen van vouwen met teunisbloemolie op het Viva Forum.

Op het forum van de Viva ( vrouwencommunicty ) delen vrouwen hun ervaringen met pms en teunisbloemolie.  Daaruit blijkt inderdaad dat vooral vrouwen boven de 30 en vrouwen met kinderen last krijgen van pms, stemmingswisselingen en een moeilijke menstruatie periode. Uit de ervaringen van veel vrouwen op dit forum blijkt dat teunisbloemolie voor verlichting van de klachten en een meer evenwichtige hormoonhuishouding kan zorgen. Overigens blijken de mineralen calcium en magnesium een positieve werking te hebben op het goed functioneren van de hormoonhuishouding en pms klachten en zijn de vitamines B1, B2, B6 en vitamine E, ook positief.  Daarnaast goede vetzuren, bij voorkeur koudgeperst en van plantaardige basis, helpen ook mee aan een goede gezondheid en functioneren van de hormoonhuishouding. Dat geldt wat de gezondheid betreft, zowel voor mannen als vrouwen. Ook aandacht voor foliumzuur en met name bij zwangere vrouwen, is aan te bevelen.

Waar kan je teunisbloemolie producten kopen?

Als ook jij teunisbloemolie wilt kopen voor minder problemen voor en tijdens je menstruatie en een evenwichtiger hormoonhuishouding, kijk dan op de website teunisbloemolie.com

Welke merk teunisbloemolie is het beste?

Welk merk Teunisbloemolie is het beste ?

Wie teunisbloemolie wil kopen voor bijvoorbeeld overgangsklachten, zal waarschijnlijk willen kiezen voor de beste kwaliteit. Maar hoe weet je nu wat de beste merken teunisbloemolie zijn en waar koop je deze voordelig? Op deze website hebben wij de betere merken teunisbloemolie en afgeleide producten in een overzicht gezet. U ziet ze aan de linkerkant onder “merken”. Welk merk teunisbloemolie voor jou het beste is, is afhankelijk van je klachten maar ook van je portemonnee. In de regel zijn de duurdere merken ook de betere merken.  Maar merken zoals Lamberts Teunisbloem, Orthica menopauze en Springfield Teunisbloem zijn wel een kleine aanslag op de portemonnee.

Goedkopere merken teunisbloemolie kopen.

Er zijn ook merken die goedkoper zijn dan Springfield, Lamberts of Orthica. Kijk maar eens naar de teunisbloemolie capsules van AOV. met een uitstekende verhouding tussen de omega 3 en omega 6 vetzuren. De meeste AOV teunisbloemolie capsules bevatten gelatine en deze zijn derhalve niet geschikt voor vegetariërs of veganisten omdat gelatine uit onder andere de botten van dieren wordt gewonnen. Er bestaan tegenwoordig ook vele capsules en tabletten zonder dierlijke ingrediënten.  De redacteur van deze website is veganist en let bij het kopen van alle producten op de aanwezigheid van dierlijke ingrediënten. U kunt dus ook teunisbloemolie kopen zonder gelatine.

Teunisbloemolie bij Kruidvat of Etos kopen?

Kruidvat en Etos verkopen ook allerlei producten waaronder afslankproducten, vitamines mineralen en omega 3, 6, 9 producten. De kans is goot dat er n uw Kruidvat of Etos filiaal ook producten van de teunisbloem te koop zijn. Kruidvat en Etos hebben vaak aanbiedingen. Het is dus zeker raadzaam om de aanbiedingen te bekijken. Dat geldt ook voor de eventuele aanbiedingen bij Holland and Barret ( de vroegere Tuinen ). Ook online zijn er wel aanbiedingen te vinden van producten die kunnen helpen bij overgangsklachten, menstruatie klachten of PMS. Raadpleeg bij twijfel uw huisarts want uw gezondheid is het belangrijkste goed. Zeker als u medicijnen gebruikt, is het verstandig eerst naar uw huisarts te gaan.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen zeer waardevol zijn.

Voedingssupplementen zijn aanvullingen op je dagelijkse voeding. Vaak wordt gezegd dat als je gezond eet en leeft, geen voedingssupplementen zoals vitamines en mineralen nodig hebt, maar is dat waar??  Helpen bepaalde supplementen je niet bij een periode van grote fysieke inspanning, te weinig zonlicht of slapeloosheid?? Volgens veel deskundigen wel.  Natuurlijk moet je zo gezond mogelijk leven, het helpt je kwaaltje te voorkomen maar bepaalde vitamines, mineralen en aanvullingen op je dagelijkse voeding kunnen wel degelijk bijdragen aan een langer, gezonder en gelukkiger leven. Harde bewijzen zijn er niet altijd en met gezondheidsclaims moet je voorzichtig zijn. Toch is de markt voor voedingssupplementen groot. Tarwekiemolie is één van de natuurproducten die wat werking betreft, buiten kijf staat.  Dat je een mooie en zachte huid krijgt met tarwekiemolie is inmiddels wel bewezen. Maar noodzakelijk??? Nee.  Is teunisbloemolie nodig om gezond te blijven?? Ook niet. Wat dan wat betreft vitamine B12, D3 en de aandacht voor proteineshakes??  Noodzakelijk of verkooppraatje?? De meningen verschillen.

Aandacht voor vitamine B12.

Bijna alle deskundigen zijn het er over eens. De meeste voedingssupplementen zijn niet noodzakelijk maar vitamine B12 is vaak een uitzondering. Veganisten, vegetariërs en oude en langdurig zieke mensen, kunnen een vitamine B12 tekort krijgen en dat heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Een langdurig en ernstig vitamine B12 tekort kan tot allerlei uitvalverschijnselen leiden, ernstig geheugenverlies tot gevolg krijgen en concentratie verlies. Zeker principiële veganisten kunnen op termijn een groot vitamine B12 tekort krijgen en soms zijn vitamine B12 injecties noodzakelijk. Het slikken van vitamine B12 tabletten is voor veel mensen, en zeker veganisten, zeker geen overbodige luxe.

Aandacht voor vitamine D3.

Vitamine D3 is ook zo een vitamine die aandacht verdient. D3 wordt aangemaakt door het lichaam bij zonlicht en veel mensen blijken in de winter een vitamine D tekort te hebben. Vandaar ook dat veel huisartsen aanbevelen om in de winter vitamine D3 tabletten, spray of druppels te kopen en dagelijks te gebruiken. Voor veganisten heb je plantaardige D3, deze bevat geen dierlijke producten zoals melk en gelatine.

Aandacht voor proteineshakes.

Proteineshakes vallen ook onder de categorie voedingssupplementen maar in tegenstelling tot vitamine B12 of D3 is de noodzaak van het gebruik ervan veel minder duidelijk. Er wordt geclaimd dat proteineshakes goed zijn voor de spieren en daarom worden gebruikt door veel sporters maar de noodzaak deze te gebruiken is niet aangetoond. Bodybuilders hebben extra proteïne nodig en eiwitrijke shakes kunnen zeker wel een goede aanvulling zijn. Er zijn overigens ook vegan proteineshakes die gemaakt zijn van zeewier.

Slapeloosheid, kruiden en voedingssupplementen.

Veel mensen die last hebben van slapeloosheid, hebben baat bij natuurlijke kruiden zoals sint-janskruid, kamille, valeriaan en citroenmelisse.  Voedingssupplementen tegen slapeloosheid, er is weinig bekend over de effectiviteit. Natuurlijke kruiden helpen zeker bij een goede nachtrust.